Islandija odpisuje kredite svojim državljanom in s tem postaja največji sovražnik svetovnih bank

 

Objavil/a Ivana Karba, dne 2014-05-03 ob 17:56:41 na http://www.publishwall.si/ivanakarba/post/101973/islandija-odpisuje-kredite-svojim-državljanom-in-s-tem-postaja-največji-sovražnik-svetovnih-bank 
 

Islandska vlada je pred kratkim sprejela zakon, s katerim je svojim državljanom odpisala hipotekarne dolgove do višine 24.000 eurov. S tem je izpolnila eno od ključnih predvolilnih obljub, ter se uspešno zoperstavila pritiskom svetovnih bank, IMF-a in OECD-ja. 

Po informacijah islandske vlade, se bo povprečno dolg vsakega gospodinjstva s tem zmanjšal za 13 odstotkov (si predstavljate, kakšna zadolžnenost je to). Skupni znesek odpisanih kreditov bo znašal 1,2 milijarde USD. 

Islandija je trn v peti svetovnim bankirjem

Zaradi dejstva, da je Islandija vedno bolj znan in razvpit primer države, ki na prvo mesto postavlja svoje državljane  in njihove interese in NE interese bank, postaja hud trn v peti mednarodnim posojilodajalcem. Namreč, bankirjem nikakor ni v interesu, da se v svetu preveč sliši, kakšne so islandske metode reševanja ekonomske krize, ker bi se to lahko začelo izvajati tudi v drugih državah. Posledično se bankirji zelo trudijo preprečiti odpis dolgov. 

Verjetno je bralcem jasno, da denar, ki ga mednarodne bančne institucije posojajo tudi nam, realno NE OBSTAJA, je “izmišljen”, medtem ko vračamo realen denar in povrhu vsega še realne obresti!!!

About Svoboden svet

Smo skupina ljudi, ki se zavzema za svoboden svet, brez okov zakonov, davkov, prispevkov, licenc,… ki ne koristijo nam ljudem, pač pa zgolj korporacijam, ki nas želijo zasužnjiti.
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s